Køb af hund

Den engelske Toy Terrier er generelt en sund og rask hund, som med sit positive og venlige sind vil passe ind i mange familier. Men som med mage andre racer er der mange ting at være opmærksom på.

Engelske Toy Terrier har været i tilbagegang gennem flere år, men er nu på vej frem. Da populationen er forholdsvis lille, er det særdeles vigtigt at være selektiv i valget af avlshunde.

Er du på jagt efter en ETT vil jeg opfordre dig til bede om dokumentation på at forældrene til hvalpene er øjenlyst hos en godkendt dyrlæge, samt undersøgt og frikendt for Patella luxation.

Det debatteres for tiden i England, hvor relevant det er at undersøge racen for Patella, da lidelsen er meget sjælden hos ETT.

Manglende tænder, ses ligeledes hos racen, dette har ingen betydning for hundens ve og vel i det daglige, men bør anses som en fejl hos racen, som det er muligt at rette op på, ved at avle selektivt.

Højde og vægt, bør ifølge racestandarten ikke overstige 30 cm og 3,6 kg, dette ses sjældent overholdt og de fleste hunde ligger lidt over i både vægt og højde. Pelsen skal være kort og tæt og skinnende i farverne sort og Tan, hvide hår der danne pletter er absolut uønskede.

Der kan være tendens til meget tynd pelssætning foran på halsen, hvilket er uønsket. Forskning tyder på en sammenhæng mellem pels og tænder, så dette er vigtigt at være opmærksom på når man skal udvælge sin hvalp.


Udskriv denne side