Racestandard

FCI Racestandard

ENGELSK TOY TERRIER
English Toy Terrier (Black and Tan)

Oprindelsesland: Storbritannien
Anvendelse: Terrier.
Klassifikation:FCI Gruppe 3 (Terriers),Sektion 4 (Miniature Terriers).

Uden brugsprøve.

Helhedsindtryk: Helt harmonisk, elegant og sluttet, slank og tør af bygning.
Karakteristiske træk: I miniature-størrelse, med typiske terrier-egenskaber.

Temperament: Kvik og vågen. Man må ikke glemme, at den i fortiden udmærket kunne klare for sig i rotte-arenaen. Aldrig upassende nervøs.

Hoved: Hovedet er langt og smalt med flad skalle. Det er kileformet uden fremtrædende kindmuskulatur og er godt udfyldt under øjnene. Kæberne er stramt lukkede bag de tæt sluttende læber. Let stop. Næsepartiet bliver en smule smallere udefter for at opnå det indtryk af kileform, som kan ses både i profil og forfra. Selvom dette kan bevirke et falsk indtryk af overbid, er enhver antydning af svagt og spidst næseparti uønsket.
Næsen er sort.

Øjne: Mørke til sorte, uden lyse nuancer fra iris. De er små, mandelformede, skråtstillede og funklende.

Ører: Af form som .flammen på et lys, let tilspidsede, ansat forholdsvis tæt sammen højt og bagtil på skallen. Man kan bedømme den korrekte størrelse ved at bøje øret fremefter - det må da ikke kunne nå øjet. Fra ni måneders alderen skal ørerne bæres opretstående. Hele den indvendige side af øret skal vende fremefter. Selve ørelappen er tynd.

Bid: Stærke kæber med perfekt, korrekt og fuldstændigt saksebid, dvs. at de øverste fortænder tæt overlapper de underste, og at biddet ligger vinkelret på kæberne. Tænderne er regelmæssige og stærke.

Hals: Lang, yndefuld og let buet. Skuldrene er godt tilbagelagte. Halsens linie glider over i skulderpartiet i en elegant kurve. Løs halshud er uønsket.

Forpart: Forbenene går lodret ned fra skuldrene med albuer, der slutter tæt til kroppen, således at fronten bliver lige. Let knoglebygning er særdeles ønskelig.

Krop: Vel sluttet, med hoved og ben, der passer harmonisk i størrelse og tilsammen giver korrekt balance i helheden. Ryggen danner en meget svag kurve fra bag skuldrene til lænden, hvorfra den igen falder mod haleroden. Brystet er smalt og dybt med godt hvælvede ribben. Flankerne er godt optrukne, og lårenes bagside blødt rundede.

Bagpart: Den godt rundede lænd medfører velvinklede knæ. Haserne er lavt ansatte og vender hverken ind- eller udefter. En understillet bagpart er uønsket.

Poter: Små, fintbyggede og kompakte, med godt opsplittede tæer. De er godt hvælvede, med dybsorte kløer. Forpoternes to midterste tæer er en del længere end de yderste, mens bagpoterne er som 'kattepoter'. Harepoter uønskede.

Hale: Tyk ved roden og løber ud i en spids. Den er lavt ansat og når ikke forbi haseleddet. En overdrevent 'munter' hale er uønsket.

Bevægelse: Den ideelle bevægelse fortil svarer til langt trav. Hackney (højt løftede forpoter) eller slæbende forbensbevægelse er uønsket. Bagtil er bevægelsen smidig, let og præcis, kombineret med godt fraskub. Bevægelsen har et letgående, flydende præg, der viser gennemført sundhed i bygningen.

Pels: Tyk, tæt tilliggende og glansfuld. Der ønskes tætsiddende, korte pelshår.

Farve: Black and tan. Den sorte farve er som ibenholt, og tan-farven ligner en ny kastanie, dyb og varm i farven. Farverne må ikke flyde sammen, hvor de mødes, men skifter brat og danner klare, veldefinerede linier, der adskiller farverne. Forbenene er tan-farvede på forsiden op til håndroden, hvorfra tan-farven fortsætter på indersiden og bagpå til ligeunder albuen. En tynd, sort streg (pencilling) ses op langs hver tå, og der er en klart defineret sort plet (thumb mark) midt på mellemfoden og under hagen. Bagbenene har god tan-farve på forsiden og indersiden, med en sort linie, der deler tan-farven midt på underlåret. Kraftig tan-farve udvendigt på bagparten (såkaldt 'breeching') er uønsket.
Næsepartiet er godt tan-farvet. Næsen er sort, og den sorte farve fortsætter langs næseryggen og buer ned under øjnene til struben. Der er en lille, tan-farvet plet over øjnene og på kinderne. Tan-farve under kæben og på struben, mens læbelinien er sort. Hårene indvendigt i ørerne er tan-farvede (tan bag ørerne er uønsket). På begge sider af brystet ses lidt tan, og partiet omkring anus og under haleroden er tan-farvet. Hvide hår, der danner pletter, er absolut uønskede uanset placeringen.

Størrelse: Idealvægt 2.7-3.6 kg (6-8 Ibs).
Ideel skulderhøjde 25-30 cm (10-12 ins).

Fejl: Enhver afvigelse fra de foregående punkter betragtes som en fejl, hvis betydning for bedømmelsen skal stå i nøje forhold til afvigelsens omfang.

Bemærk: Hanhunde skal have to normalt udviklede testikler i pungen.

Standarden udgivet af FCI, 7. november 1994
Oversættelsen godkendt af DKK’s Standard Komité
Juni 1995

 


Udskriv denne side